Tjenester

Våre tjenester er utviklet for å imøtekomme dine ønsker på en målrettet og effektiv måte. Tjenestene tar utgangspunkt i kognitiv terapi, en vitenskapelig metode som fokuserer på å identifisere og endre negative tanke- og atferdsmønstre. Vi har erfaring i spesialpedagogikk, og skreddersyr enhver behandling med aktiviteter og planer som er nøye tilpasset dine behov.

Det er flere områder som kan bidra til angst, depresjon, stress og relasjonsutfordringer. Selv om disse områdene kanskje ikke er direkte relevante for deg, oppfordrer vi likevel til å ta kontakt. Med en bred erfaring innenfor terapi, kan en behandling hos oss være til nytte uansett hvilke områder som skaper utfordringer. Våre tjenester er tilgjengelig for barn, ungdom og voksne som har behov for økt trivsel og livskvalitet i hverdagen.

Samarbeid med andre organisasjoner

Vi ønsker å styrke det totale støtteapparatet, og tilbyr alle våre tjenester til andre organisasjoner. Vi er åpne for et samarbeid, og kan ta rollen som ekstern behandler for å møte deres klienter på en ny måte.

Områder

  1. Tanker, følelser, kropp og handlinger
  2. Sosiale utfordringer
  3. Emosjonelle utfordringer
  4. Atferdsvansker
  5. Belastning som pårørende
  6. Utfordringer som forelder
  7. Utfordringer i arbeid med barn og unge
  8. Religiøse utfordringer
  9. Religiøse traumer

1. Tanker, følelser, kropp og handlinger

Tanker kan ha en betydelig innvirkning på følelser, kroppslige reaksjoner og handlinger. Ved å identifisere denne sammenhengen hos seg selv, blir man bedre på å håndtere tankenes og følelsenes påvirkning. I utfordrende situasjoner kan man følge tilpassede strategier for å oppleve en økt grad av selvkontroll. Dette gjør at man blir bedre rustet til å takle nåværende og nye utfordringer.

2. Sosiale utfordringer

Enten det handler om å navigere i nye sosiale miljøer, håndtere konflikter med andre eller få en bedre mellommenneskelig kommunikasjon, kan det sosiale være en utfordring. Det er lett å havne i en ond sirkel der sosial kontakt påvirker selvtilliten negativt, som igjen skaper utfordringer i sosiale situasjoner. Gjennom å trene på sosiale ferdigheter, kan man oppleve en mestring som bryter denne sirkelen. Dette kan forsterke sosial selvtillit, som gir en bedre kontakt med andre.

3. Emosjonelle utfordringer

Kompliserte, tunge og forvirrende følelser kan være vanskelig å bære alene. Dette kan skape utfordringer på flere områder som gjør hverdagen mer krevende. I en trygg og veiledende setting, kan man øve seg på å snakke om disse følelsene. Slik kan man bli bedre til å forstå, uttrykke og håndtere slike følelser. Dette gir en indre trygghet som kan være til god hjelp når krevende situasjoner oppstår.

4. Atferdsvansker

Ulike situasjoner og omgivelser påvirker både bevisst og ubevisst atferd. Den ubevisste delen er vanskelig å kontrollere, og det er lett å havne i et negativt atferdsmønster. Dette kan forårsake vanskeligheter og skape en del usikkerhet. Atferdstrening tar utgangspunkt i å identifisere slike mønstre, slik at det blir lettere å regulere sine følelser og velge hensiktsmessige handlinger. Gjennom ulike øvelser kan man forsterke slike positive mønstre som til slutt blir en naturlig atferd.

5. Belastning som pårørende

Å stå i en krevende rolle som pårørende over tid kan føre til fysiske, psykiske og sosiale utfordringer. Over tid kan dette føre til depresjon, angst, stress og isolasjon. Dette er helt vanlig, men svært ubehagelig å kjenne på. Det hjelper å kommunisere sine bekymringer og få anerkjennelse for sin situasjon, og dette er lettere i en trygg og aksepterende setting. Gjennom samtaler kan man oppleve at tankene klarnes og utfordringer blir håndfaste. Vi kan deretter finne passende mestringsstrategier, slik at du blir i stand til å støtte dine nære og kjære på en best mulig måte.

6. Utfordringer som forelder

Alle barn har forskjellige behov, og det finnes ikke én tilnærming som passer alle. Oppdragelse krever tid, og det kan være vanskelig å balansere dette med jobb, vennskap og alenetid. Derfor er det lett, og ikke særlig uvanlig, å føle seg utilstrekkelig som forelder. Stresset dette bringer kan gjøre vanlige oppgaver utfordrende, og det blir vanskelig å både forstå og støtte sine barn. Ved å identifisere bekymringer og få veiledning i hva som er lurt å gjøre, kan man finne løsninger til det beste for hele familien.

7. Utfordringer i arbeid med barn og unge

Det står respekt av å arbeide med barn og unge, og noen ganger kan arbeidet være nokså krevende. Selv om det i utgangspunktet kan være motiverende å hjelpe andre, kan sterke inntrykk og opplevelser gjøre arbeidet mer utfordrende. Man kan kjenne på følelser som tristhet, sinne og utilstrekkelighet som kan være vanskelige å legge fra seg. Opplæring, veiledning og en mulighet til å snakke ut om sine opplevelser og følelser kan gjøre dette lettere. Ved å ta i bruk ulike verktøy kan man bedre sin tilnærming til arbeidet, og bli en tryggere og mer effektiv ressursperson for dem man hjelper.

8. Religiøse utfordringer

Opplevelser av tvil, forvirring eller konflikt i forholdet til religion er ikke uvanlig. Siden man ofte er svært knyttet til det religiøse miljøet, kan det være vanskelig å lufte disse opplevelsene med andre. Likevel skal man slippe å bære disse bekymringene alene. Ved å ha samtaler om tro og identitet, kan man lettere identifisere utfordringer og klarne egne tanker. Slik kan vi sammen finne løsninger som endrer situasjonen i en ønsket retning.

9. Religiøse traumer

Etter opplevelser av krenkelse og voldsom maktutøvelse i religiøse miljøer, føler mange seg fanget mellom ønsket om å bearbeide traumene og frykten for å gå imot sitt næreste miljø. I en slik situasjon er det viktig med en ekstern tredjepart som man sammen kan bearbeide opplevelsene med på en trygg og støttende måte. Gjennom samtaler kan vi sammen forstå det som har skjedd, og finne verktøy til å håndtere følelser og tanker rundt dette. Dette gjør det lettere å finne veien videre.